Иде.ли - Форум за дискусии: Нека да подкрепим петициата за ин-витро - Иде.ли - Форум за дискусии

Към съдържанието

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да пишеш в тази тема

Нека да подкрепим петициата за ин-витро

#1 Потребителят е офлайн   nnnn Икона

• Новобранец
  • Звездичка
  • Група: Регистрирани
  • Рег.: 21-August 07

Публикувано 27 December 2008 - 05:59 PM

В саита на www.zachatie.org има петиция за с1здаване на фонд "Асистирана репродуктивност" на сдружение "Зачатие" и фондация "Искам бебе".Нека подкрепим б1лгарските семейства,за които единственният начин да имат дете е процедурата ин-витро.
0

#2 Потребителят е офлайн   nnnn Икона

• Новобранец
  • Звездичка

Публикувано 28 December 2008 - 06:28 PM

За6то ли не ме учудва,че никой от посетителите на иде.ли
не е подписал петицията!?
От две години съм в чужбина и ми е омръзнало от български
псевдо " патриоти ", които седнали на маса оправят не6тата в България.С приказки ни6то не става,а с дела.Но в повечето
случаи се стига до там,че човек се бори за не6то което го засяга лично,а когато се отнася да подкрепи някой друг,започва да се спотайва.
Това изглежда е типична българска черта и животът в чужбина не я променя.
0

#3 Потребителят е офлайн   pavka Икона

• Шеф-диригент
  • ЗвездичкаЗвездичкаЗвездичка
  • Виж блога
  • Виж галерията
  • Група: Главен админ
  • Рег.: 18-December 06

Публикувано 29 December 2008 - 12:50 AM

QUOTE(nnnn @ 28/12/2008 - 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
С приказки ни6то не става,а с дела.

Първо, на български няма буква "6". Второ - петицията също е вид "приказки", а не "дела". Трето - както сам/а разбираш, хората на този сайт са в чужбина - какво общо имат с акция, която опитва да направи нещо в България?
http://ide.li/ - Иде.ли? - портал за българите по света.
0

#4 Потребителят е офлайн   MAR Икона

• Редовен участник
  • Виж галерията
  • Рег.: 22-June 07

Публикувано 29 December 2008 - 01:24 PM

Имаш моят подпис!

0

#5 Потребителят е офлайн   nnnn Икона

• Новобранец
  • Звездичка

Публикувано 29 December 2008 - 10:55 PM

Извинявам се за начина си на писане,но не мога да намеря буквата ш на този кирилизатор,който ползвах вчера.
Знам,че тази петиция е безмислена,но знае ли човек? Аз съм на мнение,че е по-добре да правиш нещо безсмислено,отколкото нищо.
Аз лично имам такъв проблем в семейството си,а и все пак става дума за български семейства и български деца.
На мен лично ми се иска България да стане нормална държава и ако мога да направя нещо от тук, бих го направила.
0

#6 Потребителят е офлайн   pavka Икона

• Шеф-диригент
  • Виж блога
  • Виж галерията

Публикувано 30 December 2008 - 02:23 AM

Така наречените "петиции" са едно странно българско явление, което позволява на маса хора да си създават заетост и да си мислят, че правят нещо, докато всъщност не правят нищо. В тази връзка, те повече пречат, отколкото помагат - защото ако ги нямаше, хората щяха да направят нещо смислено. Например да се съберат и да идат при депутатите, от които всъщност зависи цялата тази история. Или при здравната каса, която продължава да си купува нови коли и да си ремонтира офисите с парите, които могат да се дадат за такива дейности. Правителството пък има "излишни" милиарди - защо никой не отиде да го попита колко от тях ще отдели за проблема? Създайте "група за натиск", гонете медиите да гонят чиновниците по тези въпроси... От това има смисъл, а не от цъкане по бутони на някакъв сайт, за който само вие знаете.
0

#7 Потребителят е офлайн   RADO Икона

• Участник
  • ЗвездичкаЗвездичка
  • Рег.: 16-February 08

Публикувано 30 December 2008 - 05:28 AM

QUOTE(pavka @ 30/12/2008 - 03:23) <{POST_SNAPBACK}>
Така наречените "петиции" са едно странно българско явление, което позволява на маса хора да си създават заетост и да си мислят, че правят нещо, докато всъщност не правят нищо. В тази връзка, те повече пречат, отколкото помагат - защото ако ги нямаше, хората щяха да направят нещо смислено. Например да се съберат и да идат при депутатите, от които всъщност зависи цялата тази история. Или при здравната каса, която продължава да си купува нови коли и да си ремонтира офисите с парите, които могат да се дадат за такива дейности. Правителството пък има "излишни" милиарди - защо никой не отиде да го попита колко от тях ще отдели за проблема? Създайте "група за натиск", гонете медиите да гонят чиновниците по тези въпроси... От това има смисъл, а не от цъкане по бутони на някакъв сайт, за който само вие знаете.

Протести имаше. Жени с празни бебешки колички протестираха пред народното събрание, Имаше и срещи с депутати от здравната комисия, дори се разрази скандал!! Един от членовете на комисията предложи на една от жените от фондацията да и направят бебе "Инвивро"... Гласуването мина със над 80 ваздържали се!!!! Поредната форма на дебилизъм,. Най-абсурдното: над 30 човека подписали се по законопроекта, в последствие гласуват въздаржал се!!!
0

#8 Потребителят е офлайн   Haliban Икона

• Редовен участник
  • Рег.: 03-October 07

Публикувано 30 December 2008 - 10:55 AM

QUOTE(RADO @ 30/12/2008 - 05:28) <{POST_SNAPBACK}>
Протести имаше. Жени с празни бебешки колички протестираха пред народното събрание, Имаше и срещи с депутати от здравната комисия, дори се разрази скандал!! Един от членовете на комисията предложи на една от жените от фондацията да и направят бебе "Инвивро"... Гласуването мина със над 80 ваздържали се!!!! Поредната форма на дебилизъм,. Най-абсурдното: над 30 човека подписали се по законопроекта, в последствие гласуват въздаржал се!!!

Аман от малумните селяндури в парламента. Ебати боклука, така да се подиграва на хората, а после същите тия нещастници ще агитират народа да прави деца, за да има от кой да крадат и в бъдеще.

0

#9 Потребителят е офлайн   pavka Икона

• Шеф-диригент
  • Виж блога
  • Виж галерията

Публикувано 30 December 2008 - 03:31 PM

А колко избиратели са се свързали със "своя" депутат директно, да го попитат как е гласувал и защо?
0

#10 Потребителят е офлайн   nnnn Икона

• Новобранец
  • Звездичка

Публикувано 30 December 2008 - 11:10 PM

Това,че сме се запиляли по чуждите земи не значи,че сме се отказали от България и не ни интересува какво става там.Най-малкото в България са останали родителите ни,приятелите ни,миналото ни..Заради тях ми се иска България да стане нормална държава,независимо дали ние ще се върнем там.
Единственото,което можеш да направиш от такова голямо разстояние е да се подпишеш на някоя петиция или да си кажеш,че това не те засяга и да оставиш хората в България да се оправят сами.А като си отидеш през лятото ,да се възмущаваш,че нищо не се е променило към по-добро.
0

#11 Потребителят е офлайн   givko Икона

• Участник
  • ЗвездичкаЗвездичка
  • Рег.: 05-June 07

Публикувано 31 December 2008 - 12:37 PM

Аз лично съм разговарял с г-жа Антония Първанова която е един от инциаторите на идеята част от приходите от преизпълнения бюджет за тази година да отиват за ин витро ,но тя сподели че е срещната голяма съпротива на тази инциатива.И така поисканите 20 000 000 са отпуснати едва 10 за репродуктивност.По важно е било пенсионерите да отидат на почивка.Знам че има доста хора в Българиа с проблеми за да се сдобият с деца и дано Бог да им помогне да си отглеждат и да се лекуват през следващата година.За една застаряваща нация като нашата това е един от приоритетите на нашето общество.
0

#12 Потребителят е офлайн   Haliban Икона

• Редовен участник

Публикувано 01 January 2009 - 03:02 AM

Е как да не е важно дали пенсионерите ще ходят на почивка?
Нали точно те ще гласуват за партията после, а идват избори!

0

#13 Потребителят е офлайн   nnnn Икона

• Новобранец
  • Звездичка

Публикувано 02 January 2009 - 09:45 PM

Аз доколкото разбрах само 100 пенсионери са ходили на тази почивка, така , че отново всичко е само хвърляне на прах в очите на обществеността и поредната реклама на правителството.
0

#14 Потребителят е офлайн   MAR Икона

• Редовен участник
  • Виж галерията
  • Рег.: 22-June 07

Публикувано 03 January 2009 - 10:42 AM

Нали хората затова цял живот са работели за тази държава.Предполагам повечето от вас тук гледат Бг. тв.обърнете внимание на рекламите за космодиск,наколенките и т.н.,но рекламата ,която стои на първо място за мен е тази за \"стийнмопа\" biggrin.gif biggrin.gif ...леле как я научиха тази женица да произнася наименованието на този уред и то ...църквата ....дано не им се връзват да им купуват миердата.

0

#15 Потребителят е офлайн   Haliban Икона

• Редовен участник

Публикувано 03 January 2009 - 04:04 PM

QUOTE(nnnn @ 02/01/2009 - 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
Аз доколкото разбрах само 100 пенсионери са ходили на тази почивка, така , че отново всичко е само хвърляне на прах в очите на обществеността и поредната реклама на правителството.

Ха, интересно дали са похарчили другите 10 милиона от парите дето Първанова е искала за инвитрото само за 100 пенсионера?
Политиците имат доста извратени представи относно простите математически операци - събиране и изваждане.
Другото чудно е дали тези пенсионери са били социално слаби или са от тези участвали в създаването на пирамидите - с по 8000 левови пенсийки?
0

#16 Потребителят е офлайн   givko Икона

• Участник
  • ЗвездичкаЗвездичка
  • Рег.: 05-June 07

Публикувано 04 January 2009 - 03:06 PM

Трябва да попитам дали наистина е така?
0

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да пишеш в тази тема